سوالات متداول
27 پرسش و پاسخ مربوط به پمپ آب خورشیدی
چرا پمپ آب خورشیدی برای مصارف کشاورزی مقرون به صرفه است؟
بیشتر مزارع کشاورزی به دلیل دور بودن از شبکه برق سراسری و یا بالا بودن هزینه خرید برق از شبکه از موتورهای دیزلی ( گازوئیلی ) و یا بنزینی استفاده می کنند که استفاده از این موتورها مشکلات فرآوان و هزینه های حین کار و پایان دوره ای بسیاری دارد حالا شما حساب کنید چرا پمپ خورشیدی بصرفه تر هست.
- محدودیت در سهمیه سوخت کشاورزان و افزایش بسیار زیاد هزینه خرید گازوئیل
- نصب و راه اندازی سریع پمپ خورشیدی نسبت به موتور دیزلی و یا اقدامات
- خستگی از آلودگی صوتی موتورهای دیزلی و بنزینی و همینطور آلودگی زیست محیطی
- پایین بودن هزینه نصب و اجراء پمپ خورشیدی نسبت به خرید و توسعه شبکه برق سراسری
- عدم وابستگی به سوخت در مواقع بسیار حساس کاشت محصولات کشاورزی
مزیت های استفاده از پمپ خورشیدی نسبت به موتور پمپ های دیزلی و یا برقی
- حذف هزینه ی خرید و تهیه سوخت یا برق در مدت زمان استفاده از پمپ آب
- عدم نیاز به هزینه های سرویس و نگهداری و امکان حذف نگهبان ناظر بر عملکرد پمپ
- طول عمر بسیار بالای پمپ آب به دلیل کنترل بر فرکانس و جریان هنگام کار
- امکان استخراج آب در ساعات قطعی برق شبکه سراسری و یا اتمام ذخیره گازوئیل
- قابلیت ارتقاء سیستم پمپ آب بدون نیاز به تعویض تجهیزات جانبی
- طول عمر بسیار بالای تجهیزات انرژی خورشیدی به دلیل بکارگیری فناوری نوین
موتور پمپ بنزینی بخریم یا پمپ آب خورشیدی ؟
پمپ های آب خورشیدی جهت استخراج آب نیاز به سوخت ندارند و می توان از آنها بصورت دائم استفاده کرد و به دلیل فناوری بالای تولید از طول عمر بسیار بالایی برخوردار هستند ولی موتور پمپ گازوئیلی یا بنزینی نیازمند به سوخت و تعمیر و نگهداری دوره ای هست و از طرفی آلودگی صوتی و زیست محیطی فرآوانی دارند.
پمپ آب خورشیدی چه معایبی دارد؟
تنها عیب پمپ های آب خورشیدی عدم استفاده آنها در طول شب هست که این موضوع خیلی نگران کننده نیست چون بیشتر مزارع کشاورزی فقط در طول روز نیاز به آب دارند و هستند افرادی که بصورت 24 ساعته نیاز به استخراج آب دارند،این افراد می توانند در طول روز حجم آب بیشتری از چاه برداشته و داخل استخر ذخیره سازی نموده و در طول شب استفاده نمایند.
پمپ آب خورشیدی چطوری کار می کند؟
عملکرد پمپ آب خورشیدی به اینگونه هست که در طول روز با تابش نور خورشید به پنل های خورشیدی برق مورد نیاز تولید می شود و بعد از تولید انرژی توسط اینورتر برق دی سی DC پنل ها به برق ای سی AC تک فاز یا سه فاز تبدیل می شود و برق تولید شده توسط کابل ها به سمت پمپ آب مستقر در چاه یا استخر هدایت می شود تا پمپ شناور یا کفکش بتواند استخراج آب را انجام دهد.
پمپ های آب خورشیدی نیاز به اینورتر دارند؟
بله نیاز دارند . اینورتر برق دی سی DC پنل های خورشیدی را به برق ای سی AC تبدیل می کند تا بتواند پمپ های تک فاز و سه فاز را راه اندازی کند.پمپ های آب خورشیدی ای سی AC از طول عمر و راندمان بالاتری نسبت به پمپ های آب خورشیدی دی سی DC برخوردار هستند.
پمپ آب خورشیدی نسبت به موتور دیزلی چی مزیتی دارد ؟
اگر شما هم در حال استفاده از موتورهای دیزلی هستید حتما با مشکلاتی مانند : تمام شدن گازوئیل هنگام کار و خرید گازوئیل با دشواری و یا نرخ بسیار بالا ، خراب شدن موتور و در دسترس نبودن تعمیرکاران متخصص و خیلی موارد بیشتر که حتما با آن مواجه شدید ، بهتر هست خیلی سریع و بدون هیچ یک از مشکلاتی که با موتورهای دیزلی داشتید از پمپ های آب خورشیدی بدون دغدغه استفاده کنید و لذت ببرید.
- برای استخراج آب از نور خورشید استفاده می کند و نیازی به سوخت ندارد
- بر خلاف موتوهای دیزلی صدا و دود ندارند و خیلی راحت می توان استفاده کرد
- روشن و خاموش شدن پمپ بصورت هوشمند توسط نور خورشید انجام می شود
- قابلیت کنترل و نظارت از راه دور توسط موبایل ، تبلت و … را دارد
- عدم نیاز به تعمیر و نگهداری و طول عمر بالای 20 سال
- قابلیت بکارگیری در آبیاری های تحت فشار بارانی و قطره ای
- قابلیت انتقال از محلی به محل دیگر بدون نیاز به متخصص
- قادر به استخراج آب در هوای ابری و بارانی
- قابلیت نصب و راه اندازی بسیار سریع
چطوری از سرقت پمپ خورشیدی جلوگیری کنم؟
یکی از دغدغه های صاحبین مزارع کشاورزی سرقت اموال موجود هست که این موضوع تا حدی غیر قابل کنترل ولی قابل پیشگیری هست ، پنل های خورشیدی روی سازه پیچ و مهره و یا جوشکاری میشوند و هم قابل جمع آوری هست ، پمپ آب توسط سیم بکسل قوی به داخل چاه میرود، هم میتوان بعد از کار پمپ را از داخل چاه خارج کرد و یا می توان برای چاه یک درب فلزی همراه با قفل تعبیه کرد.
آیا می توان پمپ خورشیدی را درون جوی آب قرار داد؟
پاسخ این سوال مثبت است.
شما می توانید پمپ خورشیدی را به صورت افقی درون جوی آب نیز قرار دهید. بعد از قرارگیری پمپ در جوی آب میبایست پمپ را با فاصله از کف جوی ثابت نمود و همچنین یک محلی را همانند استخر ایجاد کرد تا پمپ مکش خیلی بیشتری داشته باشد.
تا چه عمقی میتوان از پمپ خورشیدی استفاده کرد؟
پمپ های خورشیدی میتواند از عمق 1 تا 400 متر عمودی استخراج آب را انجام دهد و همینطور میتواند بعد از استخراج آب از چاه بصورت افقی تا حداکثر 20 کیلومتر انتقال دهد.انتخاب یک پمپ مناسب یک اصل بسیار مهم هست و در انتخابش دقت کافی داشته باشید.
اجزای تشکیل دهنده یک پمپ خورشیدی چیست؟
یک پمپ آب خورشیدی متشکل از چهار بخش است.بخش اول پنل های خورشیدی هست که وظیفه تولید برق DC را دارد ، بخش دوم اینورتر یا همان درایور هست که برق DC تولید شده توسط پنل خورشیدی را به برق AC تبدیل کرده ، بخش سوم پمپ آب هست که عمل استخراج آب را انجام داده و بخش چهارم استراکچر یا همان سازه هست که وظیفه نگهداری پنل خورشیدی را دارد.
بخش اول > پنل خورشیدی
بخش دوم > اینورتر خورشیدی
بخش سوم > پمپ شناور
بخش چهارم > استراکچر
چرا در شب نمیتوان از پمپ خورشیدی استفاده کرد؟
به دلیل اینکه فرایند تولید انرژی فقط در طول روز هست و به همین دلیل نمیتوان در شب از سیستم پمپ آب خورشیدی استفاده کرد ولی اگر قرار باشد در شب هم استفاده شود نیازمند تعداد زیادی باطری به همراه تجهیزات جانبی هستیم که انجام این کار منجر به افزایش بسیار بالای هزینه میشود و در نهایت انجام این کار چندان صرفه اقتصادی ندارد.
ماهیت و اساس کار پمپ خورشیدی چیست؟
ماهیت پمپ آب خورشیدی استفاده آن مناطقی فاقد شبکه برق هست ، چون بیشتر مزارع کشاورزی در مناطق دور دست هستند و از همین بابت پمپ آب خورشیدی میتواند استخراج آب مزارع را انجام دهد و همینطور اساس کار پمپ آب خورشیدی بر تامین انرژی مورد نیاز یک پمپ شناور یا کفکش از انرژی تابشی خورشید است. پمپ های شناور ، کفکش و یا لجنکش انرژی لازمه خود را از پنل خورشیدی در طول دریافت می کنند و به همین دلیل دیگر نیازی به خرید برق از شبکه سراسری و یا خرید موتورهای دیزلی برای استخراج آب ندارید.
چرا امروز استفاده از پمپ خورشیدی می تواند گزینه بهتری باشد؟
امروز همه ما خوب درک می کنیم که با توجه به کمبود انرژی های تجدید ناپذیر و رو به اتمام بودن آن ، انتقال شیوۀ مصرف به سمت استفاده از انرژی های تجدیدپذیر ، چه میزان ارزشمند بوده و چه خدمتی به خودمان و نسل های آینده خواهد کرد. اگر از بحث سبز بودن استفاده از پمپ خورشیدی بگذریم ، این کار همین امروز خدمت های زیادی به خود شما خواهد کرد. کاهش هزینه ها، کاهش استهلاک پمپ ، عدم وابستگی شما به قیمت انواع سوخت برای تامین انرژی اولیه موتورهای برق ، کاهش سر و صدا و بازدهی مطلوب تنها چند تا از دلایلی است که می تواند شما را تشویق به استفاده از پمپ آب خورشیدی کند.
محدودیت های پمپ خورشیدی نسبت به پمپ عادی چیست؟
محدودیتی که پمپ خورشیدی با آن مواجه است، نیاز به خورشید برای کار کردن است! طبعا این پمپ در شب نمی تواند برای شما کار کند.گرچه این بدیهی به نظر می رسد اما خب برخی افراد هستند که در شب نیز از پمپ آب خود استفاده کنند ولی با این محدودیت پمپ آب خورشیدی مواجه می شوند. شاید راه مناسب برای اینکه هم از مزایای پمپ آب خورشیدی استفاده کنید و هم درگیر این محدودیت نشوید، این است که آب مورد نیاز خود در شب را در منبع و یا استخری ذخیره نمایید و از آن استفاده کنید.
محدودیت بعدی نیز باز هم به خاطر وابستگی پمپ آب خورشیدی به نور خورشید است . بهتر است بدانید که در روزهای ابری نمی توانید انتظار حداکثر قدرت و فشار آب را از پمپ تان داشته باشید . این پمپ در هوای ابری هم کار می کند اما خب نه به کیفیت و قدرت روزهای آفتابی
شما باید پنل های خود را طوری زیر نور خورشید قرار دهید که سایه ای روی آن نیفتد . گاهی حتی سایۀ شاخۀ یک درخت نیز می تواند برخی از اتصالات روی پنل را قطع کند و ولتاژ خروجی را تقلیل دهد. اگر یک سایه از کل طول پنل عبور کند، به علت قطع تمام اتصالات ردیف های زیر سایه، پنل نمی تواند برق بدهد. پس باید به محل قرار دادن پنل خود به طور کامل و بدون مزاحم زیر نور خورشید دقت نمایید
پمپ کفکش چیست ؟
پمپ کف کش یکی از ابزارهایی است که انتقال آب در پروژه های صنعتی و پروژه های کوچک را ساده تر می کند و یک ابزار مناسب در انتقال آب است. اگر سابقه کشیدن بنزین از باک خودرو را داشته اید، تا حدود زیادی نحوه عملکرد پمپ های کف کش را شبیه سازی کرده اید و می دانید که چگونه کار میکند. در حقیقت این پمپ ها با ایجاد نیروی گریز از مرکز، امکان انتقال آب در یک سیستم لوله کشی را فراهم می کنند که ممکن است یک چاه آب یا تخلیه لجن یک مخزن صنعتی باشد.
این موضوع باعث شد که در این مطالب به معرفی پمپ کف کش بپردازیم و در مورد نحوه استفاده از آن و شرایط کارکرد آنها توضیح دهیم . این سری از پمپ ها در دو نوع تک فاز و سه فاز برای مصارف مختلف خانگی و صنعتی تولید و عرضه می شوند
پمپ آب چیست؟
امروزه تجهیزی که معضلات مربوط به آب را در زمینه انتقال و افزایش فشار مرتفع می سازد، پمپ آب است. پمپ آب در محیطهای مختلفی از جمله خانگی، صنعتی، کشاورزی و غیره استفاده می شود
عوامل موثر در طراحی و خرید پمپ خورشیدی عبارتند
- محل جغرافیایی نصب سیستم
- میزان عمق چاه
- میزان ارتفاع آب موجود در چاه
- مقدار دِبی آب مورد نیاز
- طول خط انتقال آب از چاه تا منبع(در صورت وجود)
مهمترین کاربردهای الکتروپمپ کفکش چیست؟
از مهمترین کاربرد این نوع الکتروپمپها میتوان به آبیاری مزارع، استحصال آب از چاههای کمعمق و پمپاژ صنعتی و تخلیه منابع آبی ناخواسته اشاره کرد.
الکتروپمپ کفکش دارای چه کاربردهایی است
از الکتروپمپهای کفکش میتوان برای پمپاژ آب از چاههای آب (فاقد ذرات ساینده)، آبیاری باغات و مزارع، حوضچههای پرورش ماهی و پروژههای عمرانی و صنعتی استفاده کرد
استفاده از پمپ آب دستی کشاورزی مقرون به صرفه است؟
در بیشتر موارد خیر، در صورتی که یک پمپ آب دستی برای یک تیکه زمین کوچک کمتر از یک چهارم هکتار، یا تهیه آب آشامیدن و شستشو برای خانه مزرعه می خواهید، بله خرید یک پمپ آب دستی کشاورزی مقرون به صرفه و مناسب خواهد بود. در غیر این صورت امکان آبیاری و انتقال آب به کل مزارع با پمپ دستی، غیر ممکن است.
برای نصب پمپ آب کشاورزی باید چکار کنیم؟
دقت داشته باشید نصب و راه اندازی پمپ کشاورزی یک کار تخصصی است. تنها کاری که شما باید انجام دهید، خرید پمپ و تجهیزات مورد نیاز و فراهم کردن شرایط و مکان نصب در کنار چاه آب یا موتورخانه است. بقیه کارهای نصب و راه اندازی با تیم متخصص است. ما برای نصب، از بهترین و باتجربه ترین نیرو های خود استفاده می کنیم.
مشخصات پمپ آب کشاورزی چیست؟
پمپ آب کشاورزی مانند دیگر پمپ ها، وظیفه پمپاژ آب را دارد و مشخصات پمپ آب کشاورزی در قوی بودن و قدرت بالای آن برای مزارع بزرگ می باشد. همچنین بیشتر پمپ های کشاورزی از نوع شناور بوده و در عمق چاه فرو می روند (بجز پمپ های کشاورزی که در لبه رودخانه قرار می گیرند و در آب غرق نمی شوند). پمپ های کشاورزی باید دارای منبع انرژی تابلو برق برای برق رسانی بوده و از کیفیت خوبی برخوردار باشند.
چرا باید از پمپ آب خورشیدی استفاده کنیم؟
با توجه به مصرف روزانه موتورهای دیزلی به گازوئیل و از طرفی محدودیت خرید و افزایش نرخ گازوئیل ، بکارگیری از پمپ آب خورشیدی تنها راه برای حذف گازوئیل از مزارع کشاورزی می باشد.
آیا پمپ آب خورشیدی بصرفه هست یا پمپ آب دیزلی ؟
با یک حساب سرانگشتی ساده در مورد ریز هزینه های یک موتور دیزلی در طول یک سال و همینطور پرداخت یکبار هزینه برای مجهز کردن چاه آب به پمپ آب خورشیدی می توان به این پی برد که استفاده از سیستمی که نیاز به هیچ هزینه جانبی ای ندارد بهتر هست یا سیستمی که رورانه نیازمند هزینه و کلی زحمت هست . انتخاب با شماست
پمپ آب خورشیدی ساخت کدام کشور هست؟
با توجه به ارائه محصولات بی کیفیت توسط افراد سودجو و فروش محصولات بدون اصالت این شرکت توانست با پشتکار بالا به تکنولوژی ساخت تجهیزات اصلی یک سیستم پمپ آب خورشیدی دست یابد و ضمن تولید همزمان با بزرگترین و معتبرترین برند های دنیا وارد همکاری شد تا بتواند تجهیزات سیستم پمپ آب خورشیدی را با ضمانت نامه کتبی اصالت کالا در اختیار علاقه مندان قرار دهد.
پمپ خورشیدی DC بهتر هست یا پمپ خورشیدی AC ؟
با توجه به تکنولوژی ساخت پمپ های آب خورشیدی DC و پر هزینه بودن استفاده از آنها و همینطور پایین بودن طول عمرشون پیشنهاد می شود از پمپ های آب خورشیدی DC صرفا فقط در باغچه های کوچک جهت استفاده کوتاه مدت استفاده شود و از طرفی پمپ های آب خورشیدی AC به دلیل تنوع بسیار بالا و رایج بودن تمامی قطعات لازم بهتر هست از آنها در مزارع کشاورزی کوچک و بزرگ جهت فعالیت بلند مدت استفاده شود.
نظرات شما
5 دیدگاه در “پرسش و پاسخ مربوط به پمپ های آب خورشیدی”
با عرض خسته نباشید پمپ اب خورشیدی روشن میشود اما ابی از ان خروج نمیکند ایا پمپ خراب هست با تشکر
سلام و عرض ادب خدمت شما دوست عزیز
سیستم پمپ آب خورشیدی شما AC هست یا DC ؟
عذر تقصیر پمپ روشن میشود اما آبی خروج نمیکند پمپ dc سانکس 250 وات پرسیدم میگن چپ گرد راست داره و… اگر بهش فنی دارید ممنون میشم شماره ارسال بفرمایید با تشکر
خواهش می کنم.
لطف کنید با کارشناسان ما تماس بگیرید 🙏
جناب ایمانی عزیز زمینه فعالیت ما پمپ های AC هست و لذا از عملکرد پمپ های DC اطلاعی نداریم.با عرض پوزش